Wat brengt mensen naar het Szweck Zomerfestival?

Achter de coulissen zijn Danne en iemand die niet genoemd wil worden, bezig met de opbouw van een zwoel uitziend bouwsel. Wat brengt Danne naar het Szweck Zomerfestival? Nou, hij is vrijwilliger bij De Fik en De Weiver en gaat de festivalbezoekers voorzien van heerlijke cocktails: drie cocktails met alcohol en twee cocktails zonder. Danne hoopt op mooi weer en een grote drukte. Zijn uitspraak van deze Szweckdag: Veel Szwecken! De persoon die niet genoemd wil worden heeft geen verwachtingen, maar corrigeert zichzelf: het moet leuk en gezellig worden. Een andere onbekende persoon die wel gekend wil worden is Pim, de toetsenist van Zwammstein. De reden voor zijn aanwezigheid backstage is de bezorgdheid over het podium. Ongegrond, want het grote podium wordt puik.

Fotonr. 0730 v.l.n.r. Pim, Danne en iemand die niet genoemd wil worden

Een jongedame genaamd Lisa staat, behangen met een tas en een camera, naast het meest geniale podium -de klapcaravan- van de Zaanstreek. Wat brengt haar naar Szweck? Ze schrijft en fotografeert voor De Zaanse Invasie en zal van de beide dagen verslag doen. Ze hoopt op mooi weer en hoopt dat dit festival veel bezoekers zal trekken die normaal gesproken niet op dit soort festivals komen.

Fotonr. 0765 v.l.n.r. Mike en Lisa

Over het festivalterrein verplaatst Lorenzo zich steeds rap van hot naar haar. Al vanaf dinsdag is hij aanwezig op het festivalterrein om te helpen met de opbouw en tijdens het festival zal hij als lichttechnicus het licht laten bewegen. Hij verwacht veel drukte en stress. Stress? Ja, door het slechte slapen, de kou en de wateroverlast van de afgelopen dagen is hij wat pessimistisch geworden. Maar met een brede glimlach vult hij aan dat er vast veel gezelligheid zal zijn. Zijn uitspraak voor deze dag: Szweck! (met een groot uitroepteken)

Fotonr. 774 Ook de regenboog kwam naar Szweck. In het midden: Lorenzo

Enig meisje tussen een aantal jongens: Bente. Wat haar naar het festival brengt? Mijn fiets en de fiets deed het niet goed. Ze verwacht veel muziek en hoopt nieuwe mensen te ontmoeten. Ze hoopt op meer gezellige festivals, want er wordt in de Zaanstreek te weinig georganiseerd.

Fotonr. 739 v.l.n.r. Lex, Casper, Bente, Koen en Nicky

Wat Tom naar Szweck brengt is zijn vrijwilligerswerk bij De Fik. Vrijwilligerswerk? Ja, je moet toch wat met je vrije tijd doen. Hij int de entreegelden in gezelschap van drie schone jongedames. Hij verwacht dat het vandaag niet zo druk zal worden, maar zaterdag zal het helemaal knallen met dubstep! Zijn uitspraak: zwaar, vermoeiend en leuk!

Fotonr.  742 v.l.n.r. Iepke, Sjoukje, Tom en Laura

Kijken naar muziek, gezelligheid en rondbabbelen zijn de redenen voor Frank om op Szweck te verschijnen. Hij verwacht dat deze eerste dag een inkomertje is voor een gezellige avond is. Hij hoopt een paar leuke onbekende bands te zien spelen. Zijn uitspraak: Ik zie dat er een hoop liefde in dit festival is gestoken.

Fotonr. 787 In het midden Frank en Demelza

Dit evenement vond lang geleden plaats, maar ik trof het aan op een usb-stick in het document journalistiek van mijn studie in 2012. De foto’s ….. geen idee of ik die nog plaats.