Voorpretten

Zaterdag 13 juli 2019

Na een paar weken suggesties spuien over verschillende vakantiebestemmingen, namen we vandaag een besluit: we gaan naar Wenen. We pinnen ons er niet op vast, want mocht er weer een hittegolf zijn, dan blijven bijvoorbeeld Nederland en Scandinavië ook tot de mogelijkheden behoren.

Na ons besluit ging Pim meteen enthousiast allerlei routes bekijken via Google Maps. Later lagen we met z’n beiden op de vloer van mijn zolderkamer kaarten van Duitsland en Oostenrijk te bekijken. Daar werden we niet veel wijzer van, want de kaarten waren enorm verouderd en belandden daarom ook in de papierbak. We moeten dus nog even naar de ANWB om nieuwe kaarten te halen. Een kaart is toch leuker dan Google Maps, want je kunt er de route op tekenen.

We hebben besloten om maar niet te veel vast te leggen, want het is toch moeilijk inschatten waar je wanneer bent. Het niet vastleggen van bestemmingen is ook veel avontuurlijker en vrijer.

Maandag 15 juli 2019

Inmiddels hebben een aantal boeken over keizerin Elisabeth zich verplaatst naar andere ruimten in ons huis: naast het bed, de bijkeuken, de kamer.

Vandaag kreeg , al zijn we gewoon thuis, de heimwee de overhand. Wienweh lijkt een goed medicijn.

Donderdag 18 juli 2019

Lekker weer! Niet dus! Voor onze vertrekdag voorspelt men nu 30 ºC.

Zaterdag 20 en zondag 21 juli 2019

Wegens Haltpop dit weekend gelukkig geen vakantiekriebels gehad.

Maandag 22 juli 2019

Opruimen, inpakken en een paar ‘voorheimweese’ huilbuien gehad.

Naar Dag 1 – Maagdenburg