Dag 1 – Maagdenburg

23 juli 2019

Voor het vertrek

Gisteravond besloten we spontaan om via Berlijn naar Wenen te gaan. Het scheelt maar zo’n 100 kilometer met de meer rechtstreekse route die wij eerder wilden nemen. Toen we het Linda vertelden, was ze razend enthousiast. Zij is inmiddels twee keer in Berlijn geweest en zei aldoor al: “Daar moeten jullie een keer heen gaan.” Nou, we gaan!

Even voor negen uur, wij waren vertrekklaar, maakten we Lex wakker. Hij zwaaide ons uit en zorgde meteen voor een leuke ‘Doei-pap-en-mam-fotoreportagetje‘ (in verband met de AVG alleen zichtbaar voor door mij uitgenodigde personen). Na het, bij ons om de hoek tanken, zette Pim de teller op 0.

Onderweg

Rond elf uur reden we de grens Nederland-Duitsland over. Rond tien over half één rammelden we van de honger en kozen bij een Rasthof in Bünde voor een snelle hap bij een BurgerKing. Pim at King Nuggets en ik at een Chicken Wrap. We namen er allebei een Duitse Fanta bij die toch heel anders smaakt dan in Nederland.

20190723_124533-b1

We hadden geen hotel geboekt, omdat we niet wisten hoever we zouden komen. Rond een uur of twee hadden we het helemaal gehad en ging de auto aan de kant. Tijdens deze pauze boekte Pim het Maritiem Hotel in Maagdenburg.

 

Even in Maagdenburg

De hitte was, zelf met airco aan, bijna onverdraaglijk en enorm uitputtend. Na nog een pauze arriveerden we rond half vijf aan de achterkant van het hotel. We reden om, parkeerden de auto in de garage en gingen naar onze kamer.

DSC_4578

 

 

Een steen met beeldhouwwerk achter het Maritim Hotel.
DSC_4583DSC_4591
Het Maritim Hotel is groot, heel groot.

Na een koud biertje uit de koelbox, gingen we wandelen in de stad: even de benen strekken en op zoek naar eten. Maagdenburg ziet er nieuw uit en ik vermoedde dat het in de Tweede Wereldoorlog was platgebombardeerd. Dat bleek na wat speurwerk te kloppen.

Tijdens onze wandeling zagen wij kunstzinnige uitingen in vele vormen.

 

Detail van het kunstwerk Stabwerk van Hartmut Renner (2002)

 

Detail van een fontein. Ik vraag met nog steeds af wat die man net boven z’n kont heeft.
DSC_4606.JPG
Hoe kom ik boven?

 

Hundertwasser in Maagdenburg? Ik heb Hundertwasser in Wenen nog niet eens gezien.

DSC_4622 b1

Schaduw (detail kunstwerk).

Na een heerlijk ijsje -jaaaaah, ik ook- vonden we een leuk terras bij restaurant Magado. Pim koos voor Marinierte Hänchenbrust mit Champignons in einer leichte Sahnesauce en ik at een Spaghetti Carbonara mit Schinken, Ei und Sahne.

DSC_4624

Maar eerst bier!

Terug op de hotelkamer deden we niet veel meer dan een bad nemen, een biertje drinken en slapen. Het was een heerlijke, leuke, maar ook zeer hete en vermoeiende dag geweest.

Opmerking:

Polen in vrachtwagens zijn levensgevaarlijk. We zijn drie keer bijna naar de klote gereden door Poolse vrachtwagenchauffeurs.

Lees verder op Dag 2 – Onderweg naar Berlijn