Sisi op paleis Het Loo

Flyer tentoonstelling

Vanaf 10 april 2015 is er in Paleis Het Loo een tentoonstelling over het geromantiseerde en het werkelijke leven van keizerin Elisabeth. De tentoonstelling duurt tot en met 27 september 2015.

De tentoonstelling is samengesteld door Olivia Lichtscheidl. Zij is onder meer de conservator van het Sisi Museum in Wenen en weet dus van de -keizerlijke- hoed en de rand. Een veelbelovend vooruitzicht!

Lees hier het bericht van Paleis Het Loo, geschreven door Marieke Spliethoff, toentertijd conservator schilderijen, prenten en tekeningen van Paleis Het Loo.

Aanvulling d.d. 26 januari 2015:

De poster is hierboven ingevoegd.

Aanvulling d.d. 15 maart 2015:

Op 10 april 2015 verschijnt er een nieuw boek over keizerin Elisabeth: Sisi – Sprookje en werkelijkheid. Het is geschreven door Katrin Unterreiner en Patric Aalders. Het boek Sisi – Mythos und Wahrheit  heb ik in mijn bezit en natuurlijk heb ik het ook gelezen. Dit boek is door Katrin Unterreiner geschreven. Ik ben heel erg benieuwd of er in het nieuwe boek andere wetenswaardigheden staan. Informatie van de uitgever over het nieuwe boek kun je hier vinden.

Aanvulling d.d. 21 maart 2015:

Op 9 april 2015 opent prinses Margriet de tentoonstelling Sisi – sprookje en werkelijkheid. Aartshertog Michael von Habsburg-Lothringen zal haar vergezellen. Aartshertog Michael is een kleinzoon van aartshertogin Gisela en dus een achterkleinzoon van keizerin Elisabeth.

Aanvulling d.d. 11 april 2015:

Op de blog van Paleis Het Loo staat een nieuw artikel: Sisi op visite bij koning Willem III.

Aanvulling d.d. 27 december 2015:

De naam en link van een fotograaf verwijderd. Een principiële kwestie, innerlijke worsteling. Zijn foto’s zijn inmiddels overal illegaal -zonder naamsvermelding, zonder link naar zijn site- te vinden, terwijl ik nadat ik per e-mail toestemming had gevraagd tot plaatsing met zijn naamsvermelding plus link naar zijn site, nul op mijn rekest kreeg. Na meer dan een half jaar worstelen tussen “De foto’s zijn zo mooi en je verdient gewoon de waardering” en “Ik ben beleefd en vraag zeer terecht -men is ook al zo vaak met mijn foto’s aan de haal gegaan- om toestemming, krijg het niet terwijl andere mensen jouw foto’s gewoon illegaal plaatsen: krijg dus even lekker de *zeer lelijk woord*.

Aanvulling d.d. 28 februari 2016:

Een recensie van het boek Sisi – sprookje en werkelijkheid kun je lezen op dit blogbericht van biepmiepje.

Helemaal vergeten linken: het verslag van ons bezoek aan de tentoonstelling kun je lezen op Sisi – sprookje & werkelijkheid.

Aanvulling d.d. 15 april 2016:

RTL Late Night – Paul Rem: Sissi is een mythe

Aanvulling d.d. 2 januari 2017:

Foto’s van Sisi – sprookje & werkelijkheid gemaakt door Tatyana van Walsum

 

Voor de eerste keer gepubliceerd op mijn blog keizerin Elisabeth op 11 januari 2015 om 8.19 uur. Voor het laatst bijgewerkt op 29 december 2018.