Saga uitverkocht – wat een deceptie

Dit verslag van een Sagaconcert in Uden heb ik vandaag (19 september 2020) herschreven van een uitdraai van een facebookbericht dat ik na het concert van Saga plaatste op de facebookpagina van De Pul in Uden. De Pul heeft nooit gereageerd op mijn facebookbericht.

Saga in De Pul te Uden op 29 april 2017

Uitverkocht? Het was overoveroveroveruitverkocht! Wat een deceptie. Dit was het absolute dieptepunt in al mijn concertbelevingen ever en geloof me, dat zijn er heel, heel, heel erg veel.

Het concert was ook vanuit mijn crowd control view absoluut onveilig. Dat hadden de beveiligingsmensen toch ook moeten zien, maar ze zagen het niet. Als er toevallig een inspectie van de brandweer was geweest, was de hele tent acuut ontruimd.

Even genoeg gejankt over de veiligheid. Nu even janken over iets heel anders. De tickets inclusief de servicekosten kostten € 34,85 per stuk. De zaal en het balkon waren meer dan afgeladen. Na een snelle telling bleken er minstens 70 mensen buiten de zaal te staan. Tjakka voor De Pul: minstens 70 x € 34,85 extra cashen. Helaas, pindakaas voor alle mensen die buiten de zaal moesten staan en daar stonden wij dus ook.

Voor ons was het een verlies van veel meer dan 6 x € 34,85, want wij hadden onze kinderen en toenmalige schoonkinderen mee, we moesten 2 x 133 kilometer rijden in een gehuurde auto en je moet ook eten voordat je een concert bezoekt. Het is helemaal niet erg om dat geld uit te geven, maar als het uiteindelijke doel: het concert van Saga, zo verknald wordt, is het wel erg.

Er was gelukkig wel iets positiefs te melden. De mensen die deze avond bij de entree en achter de bar werkten, waren echte toppers.

Het zou toen voor ons het laatste concert van Saga zijn, omdat Saga zou stoppen. Gelukkig maakte Saga een doorstart. Dat wisten we toen nog niet, dus op dat moment was de teleurstelling niet in woorden te vatten. Het was een onherstelbare verknalde avond.

Vanaf 24 december 2016, nadat ik de kaarten had gekocht, beweerde ik dat De Pul één van de leukste podia in Nederland was. Na het concert zei ik, dat wat er ook in De Pul zou gaan spelen, ik er nooit meer heen ga. Wij zijn ook werkelijk nooit meer in De Pul geweest.