Haltpop 2018

Op de nieuwe locatie

Op 22 juli 2018 waren we op Haltpop. Haltpop is al vanaf editie twee hét festival waarvoor wij onze vakantie verplaatsen en waarvoor andere concerten, festivals en/of activiteiten moeten wijken. Dit jaar vond Haltpop voor het eerst niet plaats in het Burgemeester J. de Boerpark in Assendelft, maar op een terrein bij Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan en dat was voor de meeste bezoekers wel even wennen. Veel bezoekers vertelden dat ze Assendelft leuker vonden, maar er waren ook erg veel mensen die dit een betere locatie vonden. De nieuwe locatie ligt centraler in Zaanstad en is beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Er waren veel nieuwe bezoekers én er schitterden veel voormalige ‘vaste’ bezoekers door hun afwezigheid. Helaas ontbrak ook Niels, de grondlegger van Haltpop, omdat hij uit de organisatie is verdwenen.

De nieuwe locatie is ruimer, maar de ‘natuurlijke’ omgeving is minder aantrekkelijk. Het terrein is (nog?) kaal en daardoor is er weinig beschutting tegen allerlei weersomstandigheden. Tijdens deze Haltpopeditie resulteerde dat in te weinig beschutting tegen de zon. Ook was de drinkwatervoorziening op deze bloedhete dag niet helemaal jofel. Er was alleen lauwwarm water, door EHBO-ers geschonken uit plastic kannen, verkrijgbaar. Dat was trouwens ook niet goed aangegeven en dus niet alle bezoekers/bezoeksters wisten dat je kosteloos water kon drinken.

Wie qua aankleding waarvoor verantwoordelijk was, weet ik niet. WerkTuig had in ieder geval weer een geweldig leuke installatie gecreëerd. Ook was er een heus strand (of was het een bestaande bak voor verspringen?): superleuk, maar voor minder mobiele personen niet zo handig. Seitan Chefs vond ik weer een drama. Dit jaar geen lange wachtrijen, maar weinig keuze, karig belegde pizza’s en alles was belachelijk duur. De geluidsweergave was niet altijd even goed en soms was het geluid gewoon echt veel te hard.

Is deze Haltpop Haltpop?

Dat is een vraag die ik meerdere mensen in steeds andere bewoordingen hoorde stellen en ook ik vroeg en vraag mij dat af.

Haltpop is ontstaan door een, door bureau Halt opgelegde, taakstraf aan twee jongens uit Assendelft. Eén van die jongens is de al eerder genoemde Niels. Zij wilden met Haltpop een festival organiseren voor vooral de jeugd in Assendelft. Het kleine festival van het eerste uur groeide uit tot een steeds grotere happening die al in Assendelft afgehekt moest worden. Met de komst van de hekken verdween een flink stuk spontaniteit, een stukje intimiteit en al een stukje Haltpop. Op de nieuwe locatie is de sfeer zo anders: geen Haltpopsfeer van weleer. Ik vind ook dat de naam Haltpop bij Niels hoort en niet bij de huidige organisatie. De huidige organisatie noemde deze editie trouwens ROCK’N’ROLL CIRCUS en de naam Haltpop stond niet op de kleding van de organisatie en de vrijwilligers.

Haltpop 2018 – ROCK’N’ROLL CIRCUS

Deze editie van Haltpop was, op aantal eerder genoemde punten ‘van aandacht’ na, weer GEWELDIG LEUK. Wat hebben wij en onze gasten genoten. Van de 10 kaarten die ik kocht, gaf ik 8 weg. Van zes bezoekers -vijf uit Wageningen en één uit Amsterdam- weet ik nu al dat ze volgend jaar weer komen. Vijf van deze mensen waren nog nooit eerder op Haltpop geweest. Dat is toch wel een compliment voor de organisatie, vrijwilligers, bands en collega-bezoekers!

De line-up

Volgt nog, waarschijnlijk met een afbeelding.

Mijn hoogtepunten

Wij arriveerden pas toen Ten-Hut aan het spelen was.

Op nummer 1: Russkaja

Op nummer 2: Mark Foggo

Op nummer 3: The Charm The Fury

Op nummer 4: Ten-Hut

Foto’s en video’s 

Er staan heel veel foto’s en video’s van Haltpop op de facebookpagina van Haltpop. Daar valt ook de aftermovie te bewonderen en zijn er links naar diverse artikelen over Haltpop.

De buit

Foto volgt binnenkort.

Haltpop 2019

De volgende editie zal plaatsvinden op 20 juli 2019.

 

Voor het laatst bijgewerkt op 13 augustus 2018