Opgedragen aan Mieke, Willem en Jan

In mijn eerste blogbericht (nu een pagina) schreef ik: “Tijdens de speurtochten naar mijn voorvaderen en -moederen begon ik in het heden en eindigde ik in het verleden.” Met die speurtochten begon ik vele jaren geleden. Dat deed ik niet voor mijzelf, maar voor mijn vader Jan Joel. Hij was de laatste jaren van zijn leven veel met het familieverleden bezig. Zijn uitgangspunt waren de materialen die Miek Hindriks en mijn opa Willem Joel hadden verzameld. Mijn vader bezocht archieven, liet kopieën maken en probeerde de boel te ordenen. Pas na zijn dood ontdekte ik dat dit helemaal niet gelukt was. Het was een in- en intrieste stapel papieren die chaotisch in vele mappen en dozen waren opgeborgen in een enorm vies huis. Hij wilde zoveel, maar kon eigenlijk niets meer na de hersenbloeding die hij 18 dagen na het overlijden van mijn moeder in 1997 had gekregen.

De al genoemde Miek Hindriks benaderde decennia geleden mijn opa, omdat ze bezig was met de stamboom van haar en dus ook onze familie. Vanaf dat moment was opa ook af en toe met de stamboom bezig. Na zijn dood belandden alle papieren van opa bij mijn vader. Al deze papieren en de papieren die mijn vader erbij had verzameld, inclusief alle uitdraaien van mijn speurtochten, kwamen na de dood van mijn vader bij mij terecht. Het kostte heel veel tijd om de boel te ordenen, om overzicht te krijgen. Het kostte ook heel veel emoties, want ik zag en voelde hoe groot de onmacht van mijn vader was geweest.

Nadat ik alles had geordend, ben ik in de geschiedenis van mijn voorvaderen en -moederen gedoken. Daar had ik niet veel tijd voor, want naast mijn gezin, mijn werk en andere bezigheden, studeerde ik ook weer. Eind 2016 ben ik weer in de familiegeschiedenis gedoken en vanaf toen deelde ik mijn speurtochten en ontdekkingen op de site Start in Anloo met een ieder die het lezen wilde. Dat doe ik nu hier.

In mijn eerst blogbericht (nu een pagina) leg ik ook uit waarom ik deze site Start in Anloo heb genoemd.

Ik draag dit gedeelte van mijn site, Start in Anloo, op aan de mij onbekende Miek Hindriks, aan mijn opa Willem Joel en mijn vader Jan Joel.

Terug naar Start in Anloo – menu

Voor het laatst bijgewerkt op 27 oktober 2019.