Graven in het geboorteregister

Geschreven op 12 december 2016

Na eerst even rondneuzen op de site van AlleDrenten ben ik op 12 december 2016 gestart met het verwerken van de gegevens beginnend op deze pagina. Vandaag heb ik elf pagina’s op mijn eigen manier verwerkt: gewoon lekker gegevens overnemen op papier.

Een paar ontdekkingen:

  • In één gezin werden twee Jannen geboren. Dat betekent dat de eerste Jan voor de geboorte van de tweede Jan was overleden. Er waren min of meer vaste regels voor de naamgeving van een pas geborene, maar “dood” ging altijd voor die regels. Hierover later meer in een nieuw (blog)bericht. Dit bericht moet ik nog schrijven.
  • Op 5 april 1674 werd Richardus, zoon van Nathanaël Knowles en Maria Sibelii gedoopt. Hij was geboren in Anloo. Ongebruikelijke namen in een Drents dorp. Even later kwam ik aantekeningen van Nathanaël Knowles in de kopie van het originele kerkregister tegen. Hij was vast de predikant, maar dat moet ik nog even verder uitzoeken.
    Nathanaël Knowles was dus inderdaad predikant in Anloo (geschreven op 17 oktober 2019).
  • Ik heb het nog niet helemaal goed in beeld, maar in augustus 1678 had het kerspel Anloo lidmaten uit ten minste 70 gezinnen.

Terug naar Start in Anloo – menu

Voor het laatst bijgewerkt op 17 oktober 2019.