Concert Saga: zeer dierbare herinnering

Zo ongelooflijk gaaf, deze video.

Een Sagafan vond dit en het filmpje wordt inmiddels op alle aan Saga gerelateerde sites en pagina’s gedeeld. Zo herkenbaar, al waren wij dat jaar niet in Suhl (toen DDR!!!), maar in Amsterdam. Toen zeer verdrietige, maar inmiddels vooral zeer dierbare herinneringen.

We hadden net een zootje shit achter de rug. Ik moest echt de deur uit, omdat de situatie thuis niet leefbaar meer was. Noodgedwongen gestopt met mijn opleiding, werk was er voor mij niet, maar wij vonden een eigen (t)huis. Via de toenmalige eigenaar van Atlantic in Krommenie “kregen” wij een bovenwoning, maar de huur was veel, veel, veel te hoog. We woonden net een paar maanden samen toen Pims broertje overleed aan de gevolgen van een motorongeluk. We hadden echt geen cent te makken, maar we wisten het geld voor de tickets van het concert van Saga bij elkaar te schrapen. Na die opeenstapeling van ellende in slechts een paar maanden tijd, vonden wij dat dit moest kunnen, dus vandaar dat schrapen, al ging dat ten koste van onder meer en vooral ons eten en eetgenot.

Op 29 oktober was het zover: met onze zwager Hans (mijn schoonzus kon niet mee, want ons oudste neefje Sander was een paar maanden eerder geboren) en mijn schoonzusje Sita gingen we naar het concert van Saga in de Jaap Edenhal in Amsterdam.

Het voorprogramma was Chris Rea. Wie in hemelsnaam is Chris Rea? Dat wisten we toen echt niet. Hihihi.

Het concert van Saga was meer dan fantastisch, maar wel pijnlijk knetterhard (gescheurde zakdoek in onze oren gepropt en achterin gaan staan). Saga zien en horen, de videomuur, de synthesizers, de elektronische drums (Briefcase) ……. het was zo ongelooflijk gaaf, zo anders, zo vernieuwend, gewoon perfect.

Toen zo genoten van het concert in Amsterdam, nu zo genoten van de opnames van de concertopnames uit Suhl. Onvergetelijke herinneringen.