Buste Elisabeth in Zandvoort

Bij het zoeken naar het gedicht Abschied von Zandvoort, geschreven door keizerin Elisabeth, vond ik net op de site Kijken naar beelden – in Nederland en over de grens het bericht Kitty Warnawa: “Elisabeth ‘Sissi'”.

Het bericht gaat over de (nieuwe) buste van keizerin Elisabeth aan de Boulevard de Favauge in Zandvoort. Bij de onthulling van de eerste buste waren mijn schoonzusje, mijn dochter en ik aanwezig.

Op de bovengenoemde site wordt de eerste strofe van het gedicht Abschied von Zandvoort genoemd. Het hele gedicht, voorzien van bijpassende foto’s, vond ik op de site Vicunas Photo Poem Site.

Het gedicht Abschied von Zandvoort staat ook in de dichtbundel van keizerin Elisabeth, maar ik had even geen zin om naar de zolder te lopen. Gelukkig maar, want nu heb ik weer twee leuke sites gevonden die ik meteen op volgen gezet heb.

Het gedicht plaats ik in het volgende bericht.