De keizerin en de circusdirecteur

Heb je mijn vorig bericht gelezen? Heb je je misschien ook nog in de bronnen verdiept? In de aflevering Het Uur van de Wolf: Circushart – De droom van Oscar Carré van 25 december 2012 wordt (start op ongeveer 15.30 minuten) gesuggereerd dat keizerin Elisabeth mogelijk een liefdesrelatie met Oscar Carré heeft gehad.

In de aflevering wordt ook gesproken over Mamout (in een fotogalerij te zien vanaf ongeveer 21.18 minuten), het paard dat keizerin Elisabeth aan Oscar gaf. De sigarenpijp die Oscar van keizer Franz Joseph kreeg, wordt ook genoemd in het artikel Theater in Nederland – Windmachine en pijp …

Of keizerin Elisabeth echt iets heeft gehad met Oscar Carré zullen wij vermoedelijk nooit te weten komen. Keizerin Elisabeth was acht jaar ouder dan Oscar, maar dat hoeft natuurlijk geen belemmering voor een relatie of vrijage te zijn. Ik weet wel dat keizerin Elisabeth les van hem heeft gehad, maar over een relatie heb ik nog nooit iets gelezen. Zoals ik keizerin Elisabeth denk te kennen, geloof ik niet in een relatie tussen de keizerin en de circusdirecteur.