Sites verdwijnen

Na een uur oeverloos staren naar de bergruimte op mijn zolderkamer, had ik eindelijk een plek gevonden voor de concert- en festivalmappen (lees het vorig bericht). Er moesten wel twee houten bakken verplaatst worden. Die bakken waren vooral gevuld met materialen met betrekking tot keizerin Elisabeth. Tot deze materialen behoort een flinke stapel uitgeprint leesvoer. De materialen komen van verschillende sites en zijn geprint tussen 2008 en 2011. De herkomst van de informatie, diverse sites dus, is niet meer te vinden. Veel sites verdwijnen gewoon na verloop van tijd.

De afgelopen dagen was ik, na het fysiek opruimen, bezig met het opruimen van linkenpagina’s van mijn oude site. Ook toen bleek al dat veel sites niet meer bestaan. Mijn laatste updates van deze pagina’s was medio begin april 2012. Ik gok dat er echt 2/3 deel van mijn toenmalige favoriete sites niet meer bestaat.

De informatie die ik nu uitgeprint voor me heb liggen, zal ik dus moeten herschrijven. Daar moet ik dus ook weer onderzoek voor doen, want klakkeloos overnemen is niet echt mijn ding.

Eén ding is in ieder geval zeker: belangrijke informatie kopiëren, opslaan en eventueel printen is zinvol.