Bronnen waaraan ik mij kan laven

Na het bezoek aan het Hembrug Museum en het Zaans Museum (zie mijn vorig bericht) ben ik naar mijn zolderkamer gegaan. Die moest namelijk nodig weer eens schoongemaakt worden. Na één vensterbank begon ik met mijn boekenkast. De boekenkast op zolder bevat alleen maar boeken over keizerin Elisabeth, de Habsburgers, de Kaisergruft en de verblijfplaatsen van al deze personen. Dit vond ik een prima aanleiding om ook de bronnenlijsten maar eens bij te werken, zodat ik nu eindelijk een overzicht heb van de boeken op de planken.

Net, voordat ik naar beneden ging, telde ik even de boeken op de schoongemaakte planken. Het waren er 59. 59 voornamelijk grote en dikke boeken. De kleine moeten dus nog komen. Ik ben benieuwd. Als ik klaar ben, ga ik ook even meten hoeveel meter boeken ik heb.

De bijgewerkte bronnenlijsten:

Elisabeth Amalie Eugenie – bronnen

Habsburgers – bronnen

Verblijfplaatsen – bronnen