Stephanie overleden

Ik las vandaag dat Stephanie von Windisch-Graetz, een achterachterkleindochter van keizerin Elisabeth en keizer Franz Josef op 12 juli jongstleden is overleden.

Stephanie

Uit het huwelijk van kroonprins Rudolf en Stefanie van België werd slechts één dochter geboren: Elisabeth Marie van Oostenrijk. Elisabeth Marie van Oostenrijk was dus een kleindochter van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth.

Uit het eerste huwelijk van Elisabeth Marie met Otto zu Windisch-Graetz kwamen vier kinderen voort. Hun zoon Franz Joseph zu Windisch-Graetz was de vader van Stephanie von Windisch-Graetz.

Stephanie was niet alleen de achterachterkleindochter van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth, maar via Stefanie, de schoondochter van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth ook de achterachterkleindochter van koning Leopold II en Maria Henriëtte van Oostenrijk.