Vakantiebuit

We zijn morgen alweer een week thuis. We maakten een rondreis en bezochten Maagdenburg, Postdam, Berlijn, Praag en Wenen. De laatste plaats was natuurlijk, zoals altijd, mijn absolute favoriet.

In Wenen scoorde ik twee prachtige boeken:

  • Elisabeth – Kaiserin von Österreich, Köningin von Ungarn – Ihre Leben. Ihre Seele. Ihre Welt geschreven door Johannes Thiele.
    Dit boek zag Pim in een boekenwinkel liggen en was afgeprijsd van bijna 50 euro tot bijna 15 euro. Ik wist niet of ik dit boek al op de plank had staan, maar ik kon ‘m niet laten liggen. Het is een prachtig boek vol met vooral veel en prachtig beeldmateriaal.
  • Kaiser Maximilian I. – Ein Grosser Habsburger samengesteld door Katharina Kaska.
    Dit boek is verschenen naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in de Prunksaal van de Österreichische Nationalbibliothek. Wij bezochten deze tentoonstelling en genoten met volle teugen.

Verder scoorde ik in Wenen nog drie koelkastmagneten: één van Franz Joseph en twee van Elisabeth.