IJspret op de Zaan

Er zijn van die dagen, droeve dagen, dat je nergens zin in hebt en dus maar nutteloos gaat facebooken. Dat bleek vandaag dus niet zo nutteloos, want op de facebookgroep Wormerveerders zag ik een prachtig plaatje. Het zien van dat plaatje resulteerde in een zoek- en vooral kijktocht naar het werk van en informatie over de schepper van het hieronder afgebeelde plaatje.

wormerveer-arnold-de-lange

De schepper blijkt Arnold de Lange te zijn. Meer informatie over de schilder en afbeeldingen van zijn schilderijen zijn te vinden op de site van Arnold de Lange. Zijn facebookpagina Atelier Arnold de Lange nodigt uit tot een kijktocht die wel even tijd in beslag neemt. Voor Zaans werk -dat vind ik zo mooi- moet je even kijken op Zaans werk.

Dit blogbericht is geschreven 19 januari 2016 en eerder gepubliceerd 22 januari 2016 op mijn blog Plaatjepraatje. Weer een beetje orde in de chaos.