Muziekdingesen

Na maanden spelen met oude pagina’s en oude berichten, weet ik eindelijk hoe ik muziek op deze site ga verwerken. Mijn oude -offline- site en de nog steeds bestaande, maar niet meer toegankelijke* blog “ieniemieniemetalmuis” ga ik verwerken in pagina’s. Nieuwe muziekervaringen, en daar was ik al mee bezig, ga ik voortaan bloggen en pas aan het einde van een jaar overzetten naar het muziekarchief.

Ik heb een hele tijd concertkaartjes bewaard, maar daar ga ik echt mee stoppen. De e-tickets zien er tegenwoordig allemaal hetzelfde uit en nemen ook nog eens een hoop ruimte in beslag. Op mijn zolderkamertje staan inmiddels drie kratten en een doos vol tickets, festivalbandjes, boekjes, flyers, patches, pins et cetera. Papieren spullen ga ik digitaliseren en weggooien. Van de festivalbandjes ga ik een wandkleed maken. En de patches en pins, maar daar was ik ook al mee bezig, ga ik bevestigen op mijn battle jacket en in de toekomst op iets anders … nog geen idee.

Mijn zolderkamertje hangt vol met posters van concerten en festivals, dus ‘moeten’ alle nieuwe posters elders opgehangen worden. Elders wordt dus Lex’ oude kamer. Het allerliefst zou ik van alle muren van de huiskamer een collage van mijn posters maken, maar daar is niet iedereen (lees: Pim) het mee eens. Ergens ook wel slim, want dan zou de huiskamer best wel eens een zeer onrustige, chaotische ruimte kunnen worden.

Het afgelopen jaar had ik eigenlijk alleen nog maar mijn smartphone bij me voor foto’s, maar dat vond ik, vooral tijdens de laatste concerten en het laatste festival, zo onbevredigend. Mijn tweede ‘kleine digitaaltje’ bevredigde me al heel lang niet meer en daarom was mijn smartphone plaatsvervangend ‘kleine digitaaltje’ nummer 2 1/2. Maar foto’s maken is zo leuk en ik mis het zo erg, dus … ‘kleine digitaaltje’ nummer 3 gaat binnenkort komen.

Ik vond mezelf ineens al een behoorlijk lange tijd niet zo Ieniemienie meer. Iets van ‘te oud voor’ en ‘doe ff normaal, Joel’. Nou, Ieniemienie komt terug!

Ieniemienie zei net tegen me, myself and I : ‘Weer een stukje chaos dat geordend gaat worden.’

* De blog Ieniemieniemetalmuis staat sinds 5 mei 2019 niet meer openbaar.