Hoi pap

Het was net niet 1936 toen jij geboren werd, althans dat vertelde oma mij. Het was net niet of net wel 1998 toen jij een hersenbloeding kreeg, althans dat vertelde oma mij. Oma was toen bij jou, omdat jullie samen met ons Kerst hadden gevierd en samen Oud en Nieuw vierden. Jullie hadden allebei in 1997 jullie levensmaatjes verloren: opa was op 4 augustus overleden en mama op 13 december.

Het was net nog geen 2012 toen wij te horen kregen dat we je uit Innersdijk mochten halen. Het was je laatste verjaardag en de laatste Oud en Nieuw die je in je geliefde Groningen zou ‘vieren’. Het einde van januari 2013 zou je niet meer lijfelijk bij ons zijn.

Je hield niet van je verjaardag. Er was ook regelmatig wat aan de hand, maar 31 december was en blijft jouw verjaardag.

Gefeliciteerd, pap! Ik hou van jou.