De grote schoonmaak – vervolg

De vliering

De vliering is nog niet schoon. Na een halve vliering te hebben schoongemaakt, schoot het mij in mijn rug. Vervolgens ben ik in de tijd daarna andere dingen gaan doen.

Op 2 januari 2019 heb ik weer een deel van de vliering schoongemaakt.

Wordt vervolgd

De computer

Na kritisch nadenken over mijn favorieten, besloot ik in één klap bijna alles te verwijderen. Wat een opluchting was dat.

Inmiddels heb ik ook al een flink aantal bestanden verwijderd die met onderwijs te maken hebben en niet meer actueel zijn.

Wordt vervolgd

E-mail

Ik heb mij in de afgelopen weken van bijna alle nieuwsbrieven afgemeld. Wat een opluchting. Nu ben ik bezig met het lezen en verwerken van de oudste e-mails in mijn postvak ‘in’ en die dateren uit 2014. Ik deed wel een aantal ontdekkingen:

  • Ik heb een account op Tumblr.
  • Ik heb ook iets met het Centraal Bureau voor de Genealogie.
  • Ik had ook een account bij Eduapp en die heb ik vandaag maar verwijderd.

Wordt vervolgd

Smartphone

Na een grondige opruiming van allerlei bestanden -dat kostte een hoop tijd- heb ik besloten zeer regelmatig foto’s te verwijderen. Het is leuk om mijn gezinsleden af en toe te verblijden met een foto, maar al deze foto’s hoef ik niet te bewaren. Net zo min als ik de foto’s van anderen hoef te bewaren.

De map lesideeën

Ik ben mijn zolderkamer aan het opruimen en aan het herinrichten. Sinds enkele maanden staan er namelijk een bureau en een keyboard bij. Het is dus vol, heel vol. Ook mijn kasten zijn overvol en daar wil ik iets aan veranderen. De mappen die ik tijdens mijn laatste opleiding vulde en die met elkaar zowat een hele kast vullen, moeten uitgedund en/of weggegooid worden. Een hele klus!

Na een beetje opruimen en het controleren van een aantal kasten en kastjes, heb ik de map lesideeën helemaal doorgespit. Eén lesidee heb ik min of meer uitgeschreven en moet nog toegevoegd worden aan een document dat niet op mijn computer staat. Heel veel lesideeën hebben hun bestemming gevonden in onze papierbak. Bizar dat ik al die troep -ik vond nog een stageboekje van 2010- bewaarde.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 januari 2019