Lex Lammen

Ik dacht ineens aan hem … even googelen. Ach, als je 80 bent, mag je gaan. Toch? Toch schrok ik van onderstaand bericht:

Radiomaker Lex Lammen (80) overleden

Deze man was echt één van mijn helden. Wat een bevlogen docent geschiedenis en streng, doch rechtvaardig. Ik heb echt zoveel van hem geleerd en mijn werkboek rondom zijn reader staat nog steeds, weliswaar onzichtbaar, te pronken in de kast op mijn zolder- en drumkamer.

Mijn eerste drumdocent kende hem ook en vertelde dat hij soms op de dinsdagavond in Elsa’s drumde. We zijn één keer geweest. Wat een meer dan fantastische doordeweekse dinsdagavond was dat. Wat vond hij het leuk dat ik er was én hij vond het zo leuk dat ik was begonnen met drummen. Of ik ook even op zijn kit met de band wilde drummen? Ik durfde niet.

Lex Lammen had toen al en heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart.