De grote schoonmaak

De vliering

Als de kerstkratten beneden zijn, begint hier -althans dat is mijn streven- de jaarlijkse grote schoonmaak. Dat kan al voor de kerstdagen zijn, maar ook in de eerste weken van het nieuwe jaar.

Ik vind schoonmaken belangrijk, omdat je met je huis schoonmaken ook orde in jezelf schept. Tijdens de grote schoonmaak waarbij alles van zijn plaats gaat, maak je niet alleen schoon, maar ontdek je ook onvolkomenheden aan je huis of aan een ruimte. Zo zou je bijvoorbeeld een lekkage of ongedierte kunnen ontdekken. Doordat alles -in mijn geval één keer per jaar- door je handen gaat, ontdek je ook dat je afstand kunt doen van spullen.

Vandaag zijn we samen gestart met schoonmaken op de vliering. De vliering doen we samen omdat ik zware spullen niet kan en wil verplaatsen. Er zijn inmiddels drie kratten met spullen naar beneden gegaan voor nader onderzoek. Ik moet nog even kijken of ik iets wil houden en daarna mogen de kinderen kijken of er nog iets van hun gading bij is.

Wordt vervolgd.

De computer

Vandaag ben ik ook verder gegaan met de grote schoonmaak op mijn computer. Ik heb inmiddels vele e-mails verwijderd en ben nu bezig met het opschonen van mijn favorieten. Ik wissel dit af, omdat lang met hetzelfde bezig zijn, saai is.

Het opruimen van favorieten is trouwens een drama. Ik ga favorieten bewaren in de toekomst trachten te voorkomen. Nog een keer kijken wat je bewaart hebt, kost gewoon heel veel tijd. Dat moet anders! Ik ga even kijken of het werkt als ik favorieten op deze blog plaats.

Wordt vervolgd.