Bloed en …

Heel lang geleden was ik invalkracht op zeer bijzondere en leuke school midden in de duinen en dus vlak bij de zee. Op een zekere dag had ik een vmbo-klas verzorging voor mijn neus en begeleidde deze klas ook naar en met de kookles. Na het koken (pizza!) en het eten (pizza!) moesten de leerlingen afwassen en opruimen. Eén van de leerlingen zag een vreemd wit apparaatje en moest daar zo nodig met zijn handen aan zitten. Had hij dat maar niet gedaan! Hij bloedde als een rund én liep tevens een enorm trauma op. Hij haatte het onbekende apparaatje en … hij haat het nog steeds.

Vandaag kwam hij -inmiddels alweer vele jaren af en toe ons festival- en concertmaatje- bij ons eten en bracht mijn verjaardagscadeau van het vorig jaar mee. YEAH, een superleuke KERSTmanpot gevuld met dropdingen. Alleen dropdingen? Nee! Tussen de dropdingen zat nog een klein cadeautje. Na het uitpakken zag ik een vreemd wit apparaatje. Hét vreemde witte apparaatje dat iemand verschrikkelijk kan verwonden. Hét vreemde witte apparaatje waar je een trauma van op kan lopen …… een eierprikker.