Sisi, keizerin Elisabeth van Oostenrijk: een (ver)nieuw(d)e site

Als je op het internet zoekt, surf je van het ene onderwerp naar het andere. Althans dat heb ik. Bijna altijd. Eigenlijk net zo chaotisch als mijn hoofd werkt.  Achteraf vraag ik mij dan af: “Hoe kom ik hier nou weer?”

Vandaag had surfte ik onder meer via facebook, Schloss Tegernsee, Die Neue Pinakotek, Herzog Max Palast, Max Emanuel in Bayern, Albrecht von Bayern, Zithermaxl, een zootje hele andere geschiedenisberichten (onder meer hoe de Japanse militairen zich in de Tweede Wereldoorlog misdroegen), weer Herzog Max (én de vader van keizerin Elisabeth én de huidige Herzog Max), Gruft Schloss Tegernsee, Ludovika Wilhelmine von Bayern, The Peerage (Wat een fantastische site was, is en blijft dat!) toen de vraag bij mij opkwam hoe het nou eigenlijk zat met de twee overleden broertjes van keizerin Elisabeth.

Via Google kwam ik op de site https://www.sisi-online.com/maximilian en kreeg ik de melding “Niet gevonden”, maar ik zag wel een nieuwe en toch bekende site. Even rondneuzen. De site met de naam Sisi, keizerin Elisabeth van Oostenrijk – de keizerin die geen keizerin wilde zijnherkende ik. Toen ik even ging bladeren zag ik via “Nieuws” dat de nieuwe site sinds vandaag online was. Toch wel heel bijzonder. De (ver)nieuwe site ziet er echt heel mooi, rustig en overzichtelijk uit. Een welgemeend compliment waard.

Ga eens kijken als je Sisi/keizerin Elisabeth fan bent!