Dwalende moeder

Na de dood van haar zoon Rudolf veranderde keizerin Elisabeth in een dwalende moeder: een mater dolorosa. Ze had een innerlijke onrust die haar door heel Europa joeg en droeg alleen nog maar rouw. Rouw dragen uitte zich onder meer in de kleding, in sieraden en in gedrag. Na verloop van tijd -er waren regels voor- kwam je uit de rouw, maar keizerin Elisabeth bleef tot haar eigen dood in de rouw. Van 27 november 2015 tot en met 22 mei 2016 is er in de Hofburg een bijzondere tentoonstelling over keizerin Elisabeth als mater dolorosa met de titel ‘Mater dolorosa – Die trauernde Kaiserin Elisabeth’.

Link naar informatie en nieuws over deze tentoonstelling:

Die Zeitungschrift: Mater dolorosa – Die trauernde Kaiserin Elisabeth

Voor het laatst gewijzigd (link verwijderd) en gecontroleerd op 18 januari 2020.