Jeuk

Uit wanhoop van mij afgeschreven op 7 juni 2014:

Ik had maanden lang last van jeuk. Kleine en grote jeukende bulten vergalden soms een hele dag en maakten sommige activiteiten, zoals drummen, lopen en dansen, voor kortere of langere tijd onmogelijk. De bezoeken aan de allergoloog leverde iets op: ik had geen allergie! Twee bezoeken aan een homeopathisch en tevens echte arts zorgden voor -vooral geestelijke- verlichting en acceptatie. Er staat op dit moment nog één bezoek aan een andere alternatief genezer op het programma.

De jeuk is de laatste weken zo goed als verdwenen en ik hoop dat het zo blijft. Mijn onderbenen tonen nog steeds veel sporen van het veelvuldig openkrabben van de bulten, dus de korte(re) broeken en rokjes laat ik nog maar even in de kast liggen.

Update 21 juli 2014:

Het bezoek aan de alternatief genezer (elektro-acupunctuur) liet mij zien dat ik afwijkend reageer op de leren schoenen die ik mee had genomen. Leren schoenen droeg ik al niet meer en dat reduceerde de bulten op en onder mijn voeten tot bijna nul. Toen ik vorige week slippers had gedragen, kreeg ik weer bulten op mijn voeten. Stom, stom, stom: de band over de wreef en teen zijn van suède. Wel een rare ervaring, want ik heb de slippers zeker zo’n 10 jaar zonder problemen gedragen. Gelukkig waren de bulten binnen één dag verdwenen.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat ik ook een allergie heb voor aardappelen. Dit vond ik heel bijzonder, want als kind liet ik de aardappelen altijd staan en at dus alleen maar het vlees en de groenten. Ander voedsel uit de nachtschadefamilie gaf geen afwijkende uitslag.

Terugkijkend op de periode van jeuk kwam ik tot een verbijsterende ontdekking. Wij kregen maanden achtereen een box met biologisch eten. Deze box bevatte bijna elke week aardappelen, dus experimenteerden wij met allerlei recepten om de aardappelen op een andere manier binnen te krijgen. In deze periode heb ik waarschijnlijk mijzelf “vergiftigd” met aardappelen.

Eigenlijk is het raar dat uit alle onderzoeken bij allergoloog in het ziekenhuis bleek dat ik geen allergie had, terwijl ik dat wel heb. Sinds ik leer en aardappelen heb geëlimineerd uit mijn leven, ben ik zo goed als jeukvrij. De onderzoeken in het ziekenhuis waren uitermate vervelend, zeer tijdrovend en waarschijnlijk heel erg duur. De onderzoeken in het alternatieve circuit zijn ook niet goedkoop, maar leverden wel wat op, althans voor mij. Deze onderzoeken worden trouwens vaak wel vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je verzekeraar en op welke manier je verzekerd bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.